lauantai 26. joulukuuta 2015

Mahonkeliumi

Siihen aikaan antoi protokollapäällikkö Mika Akkanen julistuksen, että koko valtakunnassa olisi oltava joulurauha. Tämä joulurauhan julistus ei ollut ensimmäinen ja tapahtui Sauli Niinistön ollessa Suomen presidenttinä. Kaikki menivät joulua viettämään, kukin omaan koloonsa.

Niin myös maho lähti kaupungista, ja meni joulua varten vanhempiensa luo maalle, koska kuului sukuun. Hän lähti sinne yhdessä miehensä kanssa. Heidän siellä ollessaan tuli mahon kuukautisten aika ja hän itki haudoilla pahaa oloaan. Hän ei päässyt laittamaan lastaan seimeen vaikka sillekin olisi ollut tilaa majapaikassa.

Sillä seudulla oli vanhemmat vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi kivuissaan kärsivä maho ja hänen kärsimyksensä ympäröi heidätkin. Pelko valtasi vanhemmat, mutta maho sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ettei minusta ole tänä jouluna mihinkään." Ja samalla hetkellä oli mahon ympärillä suuri taivaallinen ymmärrys.

Kun tilanne oli tasoittunut, vanhemmat jatkoivat elämäänsä kuten ennenkin. He laittoivat kiireesti jouluruoat esille, sillä lisää sukulaisia oli tulossa joulun viettoon. Toisensa ja juhla-aterian nähdessään sukulaiset kokivat suuren ilon. Kukaan ei kysellyt lapsitoiveen perään ja kaikilla oli mukavaa. Mutta maho kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkiskeli sitä.

Sukulaiset palasivat koteihinsa kiittäen ja ylistäen seurasta ja jouluruoasta. Kaikki meni niin hyvin kuin tilanteeseen nähden oli mahdollista.

 ---

Tuli käytyä joulukirkossa ja mietittyä uskon asioita eri näkökulmista sekä jätettyä papille esirukouspyynnöt koristekivien muodossa. Taidan silti edelleen uskoa enemmän lääketieteen voimaan. Tänään ensimmäinen clomi-päivä.

3 kommenttia:

  1. Aivan käsittämättömän hieno teksti. Ja hauskakin, vaikka riipaisee tännekin. On itselläkin tässä usko koetuksella. Voi kun saisi jonkun merkin tai edes vahvistusta uskolleen että asiat jotenkin lopulta järjestyy. Voimia sinne <3

    VastaaPoista