torstai 3. joulukuuta 2015

3. joulukuuta - dystopinen ihoni

Ihoni päätti että se ei kestä Letrozolia. Kaksi kiertoa ehdin käyttämään sitä ovulaation induktioon.

Ensimmäisessä kierrossa se sai aikaan ovulaation, mutta toi mukanaan liikahikoilun, järkyttävät määrät kipeitä finnejä sekä pahensi jo olemassa olevaa atooppista ihottumaani.

Toisessa kierrossa en saanut ovulaatiota kiinni, enkä päässyt sitä labraan tarkistuttamaan. Iho-ongelmat pahenivat, teki mieli vain raapia ja raapia. Koitin parhaani mukaan olla koskematta kutiaviin kohtiin. Iho hilseili pois, vaikka en tehnyt mitään. Vaatteet tuntuivat raastavan ihon rikki, ja joiltain osin näin kävikin.
Kasvojen punoitus ja näppylöiden tulo vain jatkui. Jätin joinain päivinä hiukseni harjaamatta, koska se oli liian kivuliasta. Piti peseytyä usein, mutta lopulta se alkoi tuntua vastenmieliseltä. Suihku ei enää tuonut helpotusta vaan sai minut hulluuden partaalle. Jokainen vesipisara kirvelsi ja teki kipeää osuessaan haavoille menneeseen ihoon.
Atopiani oli pahimmillaan moniin vuosiin ja itsetuntoni alkoi hiipumaan.

Kierron lopulla en kestänyt enää ja otin yhteyttä lapsettomuushoitajaan. Sain ohjeeksi pitää tauon Letrozolista ja seurata ihon kuntoa. Tämän kierron lopussa (ellei raskautta plaaplaa..) pitää raportoida heille kuinka ihon kanssa käy ja suunnitellaan mahdollinen lääkityksen vaihto. Tässä mietin, että mihin?

Onko jollain kokemusta toiseen valmisteeseen vaihtamisesta Letrozolin sopimattomuuden takia?

Lääkkeetöntä kiertoa on mennyt vasta muutama hassu päivä, mutta iho näyttää jo nyt selkeämmältä ja jopa voiteet tuntuvat auttavan. Kutina on vähentynyt huomattavasti, eikä uusia näppyjä tunnu tulevan. Ihon seuranta silti jatkukoon.


Te kaikki ihanat pitäkää peukkuja pystyssä, että iho-ongelmani siirtyisivät jo historian kirjojen täytteeksi!

6 kommenttia:

  1. En osaa tosta sanoa mutta kuulostaaa niiiin tutulle. Mulla pas kierron lääkkeistä tuli selkään, olkapäihin ja käsiin just tollasta ihottumaa mitä kuvailit ! Ja meijän lapsettomuuslääkäri uskals väittää että ei johdu niistä.. Mutta kyllä vain johtui kun joka kerta se tulee kun sitä käyttää ja rauhottuu heti kun sen lopettaa !
    Pidän peukkuja että iho ongelmat helpottaa ne on ikäviä :( <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakaihan hormonitoimintaan vaikuttavat lääkkeet vaikuttaa vähän kaikkeen :D Aika jännä tuo teidän lapsettomuuslääkäri kyllä kun noin väitti :D
      Toivottavasti siun peukut ei väsy <3

      Poista
  2. Oletko koskaan käyttänyt Clomifenia? Minä käytin sitä ennen Letrozoleja ja molemmat toimii vissiin aika samalla tavalla... Se voisi olla siis vaihtoehto, jos et ole sitä koskaan käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Clomeja käyttänyt. Saas nyt nähdä mitä ehdottavat jatkoon, sillä iho on selkeesti rauhottunu tässä kierrossa :S Varmaan tuo klomifeeni on yks mahdollinen vaihtoehto :)

      Poista
  3. Kuulostaa tosi kurjilta sivuvaikutuksilta, toivottavasti helpottavat pian. Tablettimuotoisista tuo Marian mainitsema Clomifen on yksivaihtoehto tai sitten saattaa olla, että voidaan käyttää myös pienillä annoksilla pistosmuotoisia hormoneja (esim. Menopur).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin kurja sivuvaikutus, mutta nyt tässä luomukierrossa on onneksi iho rauhoittunut :) Huiiiii.... Pistoksia jo ovulaation induktioon? :S

      Poista