maanantai 12. syyskuuta 2016

Piinaviikot ja #lisääntymisilta

Jostain syystä en saa ollenkaan välitettyä teille kuinka turhauttavaa tämä piinaviikkojen elo on. Olen ollut kipeänä ensin heti inseminaation jälkeen pari päivää ja sitten parin päivän nuhattomana olon jälkeen taas kolme päivää kipeänä. Kuumetta ei ole ollu koko aikana, mutta paska olo kuitenkin, kuten flunssassa nyt yleensä. Päässä lyö tyhjää, kaikki vituttaa tai on aivan ihanaa, vatsa ei toimi tai sitten se toimii niin ettei loppua näy (sori, tmi). Kamala nälkä, muttei tee mieli syödä, koska ylävatsalla kuplii, räkä valuu ja hengitys pihisee.

Muusta ei niin väliä näin piinaviikoilla, kunhan voi googlettaa "flunssa + inseminaatio", "flunssa inseminaation jälkeen", "Pregnyl + varoaika", "alkuraskauden oireet", "raskauslaskuri", "paska maailma" tai "Kuinka lopettaa turha googlettelu".

Perjantaina pp14 olisi hCG-labra ja tälläkin kertaa odotan sinne menoa hyvin vähän. Tänään pp10 olen taas pukenut vaaleanpunaiset viivalasit päähäni ja arvioinut nähneeni aamuisessa testissä aavistuksen toisesta punaisesta viivasta. Pelkään kuitenkin väärää tulosta Pregnylin takia, vaikka eilinen testi olikin täysin puhdas negatiivinen. En siis pitäisi yhtään yllättävänä, jos kehoni päättäisi taas omiaan. Oikeastaan se toimii jo niin omiaan, että voisin laittaa siitä merkinnän CV:een erityisosaaminen -kohtaan.

Jos tämäkin kierto päättyy negatiiviseen tulokseen, tulen putoamaan korkealta, mutta omapa on syyni.. Odotellessa kotitestailun aloittamista, ihastelin nimittäin taas nettikauppojen äititys-,imetys- ja lastenvaate, sekä -tarvike valikoimaa, kävin laskemassa lasketun ajan raskauslaskurilla, luin kaiken "raskaus viikko viikolta"- paskan, minkä muistan jo parin vuoden jälkeen ulkoa sekä tietysti googlettelin.

Ainiin, ja olen myös ihmetellyt Twitterissä kovaan ääneen sitä, miksei Ylen A2-illassa ole ketään puhumassa meidän tahattomasti lapsettomien asioista, koska aiheena on kuitenkin LISÄÄNTYMINEN.

Pelkään, että keskustelu on hyvin yksipuolista, sillä paikalla on enimmäkseen vanhempia. Taitaa joukossa olla kuitenkin Väestöliiton lääkäri ja yksi vapaaehtoisesti lapseton. En ymmärrä millä logiikalla Ylellä ollaan sitä mieltä, että raju syntyvyyden lasku ja tahattoman lapsettomuuden lisääntyminen ei osu millään yks yhteen? :D

Toivottavasti joku muukin erehtyy kaikesta huolimatta katsomaan A2-illan (aivopieruja) tänä iltana TV2 klo 21.30. Sitten ei muuta kun some soimaan ;)

Tässä vielä vainoharhaisuuteni kuvana:

21 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja kovasti plussatuulia! Onko sulla kuvaa siitä testistä, missä näkyi viiva? Haluan nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin nyt tuon kuvan tähän samaan yhteyteen :D

   Poista
 2. No kyllä mä nään tossa alemmassa haalean viivan!!!! 😳👍🏼 Voi miten jännää, täältä tsempit että vahvistuu!!

  VastaaPoista
 3. Mutta eikö tuossa alemmassa testissä ole selvä viiva?!? En kyllä vainoharhaiseksi sanoisi :)

  VastaaPoista
 4. Aivan selvä plussa!!!! Mä oon nähnyt plussan heikommistakin tuloksista! Aivan MAHTAVAA! ONNEA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nään plussan molemmissa testeissä. Onko tuo ylempi siis koska tehty?

   Poista
  2. Ylempi tehty pp9 eli eilen.

   Poista
  3. Siinäkin kaksi viiva. Mä en minnekään viivanpaikkoihin oo ikinä uskonut. Varsinkin, kun viiva on alempaan vahvistunut. Hyvältä näyttää!

   Poista
 5. Onhan tuossa alemmassa ihan selvästi viivoja 2 😃

  VastaaPoista
 6. Onhan tuossa alemmassa ihan selvästi viivoja 2 😃

  VastaaPoista
 7. Mäkin näen hailakan punaisen viivan tuossa alemmassa! Toivottavasti sielä olisi nyt pikkuinen tarrannut <3

  VastaaPoista
 8. Kyllä minäkin kaksi viivaa nään :) <3

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kun ootte noin positiivisia <3 Pelkään vaan niin paljon että putoon :/

  VastaaPoista
 10. Mä näen ylemmässä testissä sen ns. viivan paikan ja alemmassa kyllä jonkinlaisen viivankin *tsemppiä* Noi liuskatestit eivät kyllä aina ole kovin varmoja (jos ovat siis niitä herkkiä halpiksia), joten ihan hyvä pitää varmuuden vuoksi jalat maassa. Itse sain siis noilla ihan lumivalkoista negaa, vaikka muut testit olivatkin jo positiivisia ja ystävälläni oli taas toisin päin. Insseistä sain plussan testiin ekalla kierroksella vasta pp16 (pp14 verikoe oli negaksi luokiteltava) ja toisella pp12, eli aikaahan vielä on.

  En jaksanut katsoa Lisääntymisiltaa kuin pari minuuttia. Ihan älytöntä, jos tahatonta lapsettomuutta ei käsitelty millään tavalla! Itsellänikin on 8 vuoden tahaton lapsettomuus takana, mutta nyt on siis kaksi lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää testit ei oo niitä herkkiä. Tai ainaki paketissa lukee 25mIU :D

   Vitsit kyl tuo "lisääntymis-ilta"! Ei huomioitu keskustelussa muutamaa puolta lausetta lukuunottamatta tahattomasti lapsettomia, adoptioperheiden asioita, hlbti-perheitä ei mitään! Ihan nolottaa. Koko ilta anto vaikutuksen että on heteroperheet ja sitten ne ketkä on päättäny olla hankkimatta lapsia ja ne pitäis käännyttää haluamaan lapsia :DD Hienoa Yle....

   Poista
 11. Itselläni inseminaation jälkeinen plussa näkyi hyyyyvin haaleana - juuri tuon alemman liuskan kaltaisena - viivana pp12. Nyt jo eskarissa tuo viiva :) Nyt alkionsiirron jälkeen pp9 näkyi samanlainen plussa kuin sinulla ja rv 19 mennään nyt. Tuo on plussa, toivotaan että raskaus jatkuu onnellisesti :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 12. Tuossa alemmassa on kyllä jo ihan selkeästi kaks viivaa. Olisko sulla vaikka ylimääräistä ovistestiä? Ovistestiin saattaa tulla selkeä viiva jo ennen raskaustestiä :) Pidetään peukkuja, että tää olis nyt tärppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapissa ei oo kun digejä, enkä kehtaa tuhlata niitä jos tästä ei nyt tuukkaan mitään :S

   Poista
  2. Mä voin lähettää sulle lisää testejä. Pistä yv tulemaan osoitteineen!

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista