perjantai 11. joulukuuta 2015

10. joulukuuta - ei se niin vain katoa

Eilen loppuivat voimavarat ja vuorokauden tunnin kesken jotta olisin saanut kirjoitettua, mutta ei hätää sillä teen sen nyt.

Endokrinologi soitti vihdoin!
Dostinex-lääke toimii hyvin prolaktiiniarvoa normalisoiden, joten lääkitys jatkuu ennallaan. Magneettikuvaus oli oikein onnistunut, siellä tosin se kasvain edelleen pööpöttää tilaa viemässä. Tilaa se vie millimetrin vähemmän kuin helmikuussa eli ollen tällä hetkellä läpimitaltaan 6mm. Lääkäri totesi, että jos kyseessä olisi prolaktinooma, olisi kasvain pienentynyt reippaammin mitä nyt. Hyvä uutinen on ettei sillä ole ainakaan kasvutaipumusta. Kasvaimen aiheuttaja on siis tutkittava, joten maaliskuussa alkavat uudet tutkimukset ja sain ajan jopa lääkärin vastaanotolle! Kyseessä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun näen hoitavan lääkärin sisätautien puolelta. Olenhan ollut asiakkaana siihen mennessä jo yli vuoden! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Kilpirauhasarvot olivat edelleen ok, mutta sain ohjeen soittaa sisätautien polille jos raskaudun, jotta voidaan ottaa prolaktiini- ja kilpirauhasarvot mahdollista tyroksiinilisää ajatellen. Lääkäri ei maininnut enkä tajunnut kysyä, mitkä nykyiset arvot olivat, mutta saan niistä paperit kotiin. Olen kamalan pettynyt ja vihainen siitä miksi näin piti käydä. Halusin lapsen ja sainkin aivolisäkekasvaimen. Ihan vitun jepa.



3 kommenttia:

  1. Oon pahoillani ikävistä uutisista :( Voimia <3

    VastaaPoista
  2. TSH saisi olla alle kaksi raskautta suunnittelessa. Kokonaistilanteessasi homma voi olla toinen, mutta tuo on yleinen suositus. Taisin jostain lukea, että se oli ollut 3,5, jolloin lääkitystä voisi jo harkita.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista