tiistai 15. syyskuuta 2015

Jännittävä viikonloppu

Sain toimia hyvän ystäväni tukihenkilönä hänen synnytyksessään. Siis WAU!

Tunnen olevani etuoikeutettu ja hyvin kiitollinen saadessani tukihenkilön "tittelin". Sain kunnian leikata pikkuneidin napanuorankin!
 En ole doula, - tosin haluaisin kovasti kätilöksi - eikä minulla ole omakohtaista kokemusta synnyttämisestä, joten näin jälkikäteen koko ajatus tuntuu aivan uskomattomalta. Kiitos!

Nostan hattua ja kumarran vahvalle ystävälleni. Olet mahtava! <3

Meillä miehen kanssa tunteet ja ajatukset menevät ristiin rastiin. Emme ole vielä ehtineet kahden kesken keskustelemaan tästä ystäväpariskuntamme elämää mullistavasta asiasta. Itse olen ehtinyt käydä kävelyllä selvittääkseni ajatuksiani miehen pitäessä seuraa uudelle isälle.

Aikamoinen pyörremyrsky humisee sisälläni. Olen onnellinen ystäväni puolesta ja toimisin hänen (tai vaikka jonkun muunkin) tukihenkilönä koska vaan, mutta silti toivon seuraavan kerran olevani synnytyssalissa itse tositoimissa. Kukapa pidempään yrittänyt ei sitä toivoisi?

Mutta silti. Juuri tämän lapsen pitikin tulla juuri heille. Meidän aikamme on sitten myöhemmin. Elämä jatkuu taas yhtä kokemusta rikkaampana.


2 kommenttia:

 1. Vau! Tukihenkilö on todella tärkeä, vaikka tuntuisikin ettei itse voi / osaa tehdä paljoa. On kuitenkin juttukamu, valokuvaaja, avustaja ja tulkki henkilökunnan ja synnyttäjän välillä. Olit todella arvokas :)

  Ja kiva kuulla, että tukihenkilön näkökulmasta tilaisuus oli rikastuttava. Tohtii pyytää tukea omaankin synnytykseen, kun fiilikseksi ei jää vain huuto, horror ja eritteet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kokemus kyllä kaikenkaikkiaan :)

   Toisaalta siinä tilanteessa ei kyllä ihan ensimmäisenä tuu mieleen miettiä missä puhelin on, että tajuis kuvia ottaa, kun kuitenkin oot täysillä siinä hommassa ja koitat lukee mitä tukee toinen tarvii.. :P

   Heh, eipä noita eritteitä ja sellasia oikein tuu huomioituu niinkään erityisesti, kun on hoitajatausta itellä, joten nou horror for me :D

   Poista