tiistai 1. syyskuuta 2015

Kierot kierrot

Eletään kummia aikoja. Ystävällä synnytys lähenee ja itsellä piinapäivät menossa, joten hypetän sekä jännitän vähän molempien puolesta. Jotenkin sitä vaan jaksaa omaan ihmeeseen uskoa ja kerätä toivonsa kasaan vaikka ovulaatiosta ei ole jälkeäkään. Pesunkestävä optimistiko täällä sittenkin asustaa?

Kierrot ovat hieman tasoittuneet, tosin lyhyenlänniksi ovat tuntuneet silti jäävän. Erinomaisella matemaattisella lahjakkuudellani olin laskenut edellisen kierron pituuden päivän liian pitkäksi.

Ei laskutoimitukset siis täysin päin honkia menneet - tarpeeksi kuitenkin sekoittaakseen ajatukset ja saaden sydämen jättämään lyönnin väliin - sillä tajusin tämän kierron vetelevän viimeisiään, jos kierto pysyy samana kuin edellinen. Tänään voisi siis lähteä uusi kierto taas käyntiin.

Ajatus ei pelota eikä masenna, oikeastaan olisin jopa helpottunut, jos uusi kierto jo alkaisi. Saisipahan sen sitten alta pois. Ei tarvitsisi itkeä kuukautisiaan enää kolmantena vierailukertana peräkkäin raskaana olevan ystävän luona. Voisi nauttia täysin rinnoin hänen seurastaan, ilman että joka paikkaan sattuu. Ilman jokaisella vessakäynnillä tulevaa muistutusta,  ettei meille vieläkään tule lasta.

Aiemmin jopa laskin, ettei kuukautiset varmasti sattuisi samalle viikonlopulle kuin vierailu, mutta mitäpä tämä keho ei tekisi saadakseen minut tuntemaan itseni täysin hyödyttömäksi. Heh.

Edellisen kierron ollessa 25 päivää on mielessä käynyt ovulaatioon liittyvä asia. Mitä jos ovulaatio tapahtuu, mutta luteaalivaihe jää vaan niin lyhyeksi, ettei mikään ehdi kiinnittyä? Saisikohan mahdollista luteaalivaihetta jotenkin kotikonstein pidennettyä? Ei taida vaan purjot ja parsat auttaa enää tässä tilanteessa. Helpompi olisi vaan pelailla, jos olisi hieman tarkemmat suuntimat kuin 23-55 päivää. Ollaan nyt kuitenkin onnellisia, että kierto on lyhentynyt. Milloin muuten voi sanoa kierron säännöllistyneen? Parin päivän heittoa niissä sai olla, mutta kuinka monen kierron jälkeen uskaltaisi omaa kiertoaan sellaiseksi sanoa?Joka sunnuntai ennen prolaktiinin laskua varten olevan lääkkeen ottoa mietin myös sen vaikutusta raskautumiseen. Lääkeselosteessa kuitenkin erikseen mainitaan, että lääke tulee lopettaa kuukautta ennen mahdollista hedelmöittymistä. Entä jos se onkin alkanut estää raskautumisen?

kuva: fimea.fi


En saa keneltäkään vastauksia ennen marraskuun labroja, joten koetan nyt vain saada tuon ajatuksen karistettua pois. Samalla yritän pysyä järjissäni ja jättää suosiolla raskaustestit kaappiin pölyttymään ja odottelemaan parempia aikoja.

8 kommenttia:

 1. Optimismi on taito ja rikkaus! Olen kans siinä uskossa, että lyhyen kierron ongelma voisi olla luteaalivaihe :/

  Peukut pystyssä toivon, ettei seuraava kierto tule ennen ens kevättä!

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän fiiliksen kieroista kierroista; itselläni ne on olleet 31-42 jo pitkän. Muistan nuorempana niiden olleen 30-84... se oli erikoista se. Nyt letzoilla 30 ja 32. E-pillereillä aikoinaan tarkka 33. Outoja ovat kropat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niiiiin hermoja raastavaa, mutta elettävä on. :P Hyvä ettei kuitenkaan tarvii olla yksin :)

   Poista
 3. Mua meinaa aina vähän ärsyttää, kun gynekologit ja lapsettomuuslääkärit olettavat saavansa yhden luvun kysyessään normaalin kuukautiskiertoni pituutta.
  Mun "28-46" vastaus ei tunnu miellyttävän. Mutta ei se mun vika ole, että ei ole mitään säännöllistä kiertoa prkl. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha!! Miusta on tuntunu ihan samalta. Sit vielä koittaavat tarkentaa, että no mikä noista on semmonen useimmin esiintyvä tai jotain nii tulee vaa heitettyä, että "emt, KAIKKI" :D Voiha noista jonkuu "keskiarvon" laskee, mut eipä siitäkään oo mitään hyötyä, kun ei se siltikään kerro sitä tulevan kierron pituutta oikein :D

   Poista
 4. Niin ja paras kotikonsti luteaalivaiheen pidentämiseen on progesteronilääkitys, suppona "sinne" tai ihan tablettina suuhun. Käy pyytämässä jostain..? Ei ainakaan sen takia sitten tule vaikeuksia raskautumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla oli Terolut kiertojen käynnistämiseen, mut ei sitten toiminut niinku piti, mut et vissiin sitä tässä meinaa?

   Ois kyllä hyvä jos vois käydä pyytämässä. Nyt ei vaan auta muuta kun oottaa enskuun ensikäyntiaikaa, kun julkisen lääkärit menee pitkälle ja kukkarossa on Matti :S

   Poista