keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kaksi viikkoa ensikäyntiin

Heinäkuussa lähetteen lähtiessä kolmen kuukauden odotusaika kuulosti ikuisuudelta. Silti ajan kuluminen jaksaa yllättää jokakerta.

Spermanäyte on viemättä laboratorioon ja esitietolomake on vielä keskeneräinen!
Miehelle oli annettu ohjeet viedä näyte niin, että sen tulokset ehtivät meidän ensikäynnille. Olenkin hikihatussa googletellut, miten pitkä aika keskimäärin menee siemennesteanalyysin saamiseen julkisella puolella?

Olen ihan kauhuissani, kun luin jollain menneen jopa 2,5 kuukautta! Meneekö meidän ensikäynti nyt pieleen sen takia, että näytettä ei ole viety ajoissa? Voi ei (ja muuta kiljumista tähän)!

Optimisti pettyy, mutta jatkaa yrittämistä. Luulen nimittäin bonganneeni ovulaation tässä kierrossa. Ehkä. Tähän kehoon tutustumiseen kun liittyy hieman problematiikkaa.

Vatsanseutuni on hyvin kivulias kulloisestakin kierron vaiheesta huolimatta, joten jo pelkät kivut tekevät tästä ovulaation tutkimisesta _hieman_ haastavampaa.
Lisätään tähän pitkät ja epäsäännölliset kierrot, tämänhetkinen olematon budjetti (ei ole varaa tikutella ovista joka päivä) ja vielä tuosta prolaktinoomasta johtuvat olemattomat limat, halut ja rintojen turpoaminen ja kipuilu.

Voihan se olla, ettei ovulaatiota ole taaskaan tapahtunut. En vaan halua luopua toivosta. Yritän oppia tuntemaan oman kehoni, kun en sitä vanhaa löydä enää. Päätin jopa lakata etsimästä koko vanhaa "minää". Se vanha minä oli naivi ja muutenkin keskeneräinen. Miksi haluaisin sen takaisin? Olen kasvanut, oppinut ja ymmärtänyt. Minä riitän juuri näin.

6 kommenttia:

  1. Omat kehot on parhaita :) omia ja vahvoja! Pian se ensikäynti sieltä kolkuttelee! Ei muuta kun näytettä toimittamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihanan positiivinen :D Kiitos! Näinhän se pittää laittaa menemään :)

      Poista
    2. Mulla ei selvästi pysynyt ajatus mukana kirjoittaessa. Omat kehot on kauniita ja vahvoja :D

      Poista
    3. Heh, eise mitään ,ymmärsin kuitenkin :D

      Poista
  2. Meillä meni tuloksien tietämiseen enintään se kolme viikkoa molemmilla kerroilla, että eiköhän se teilläkin melko nopeasto selviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ehtivät kuitenkin tulla ihan hyvissä ajoin :)

      Poista