keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Harrastuksena kontaktilaji

Enkä nyt tarkoita mitään nettitreffikontaktijuttuja "hahaha"! Löysin nimittäin amerikkalaisen jalkapallon pari kuukautta sitten!

kuva: uthinkido.com

Alusta lähtien minua on jännittänyt aina kierron puolivälistä lähtien raskauden mahdollisuus. Olen miettinyt; Onko haitallista olla vastaanottamassa iskuja ja lennellä pitkin lattioita, jos onkin jo raskautunut eikä se vain vielä testissä näy? Ei siis sillä että olisin tähänkään päivään mennessä vielä raskautunut, mutta kai ymmärrätte mitä tarkoitan?

Meillä on harjoitukset kahdesti viikossa ja se aika mikä on toisen ja ensimmäisen treenin välissä, menee raskaustesteillä testaillessa. Tästä asiasta on siis muotoutunut kunnon päähänpinttymä. Kyllähän Eva Wahlströmkin onnistui raskautumaan ja jäämään tauolle nyrkkeilykehästä, niin kai se pitäisi itseltäkin onnistua jos sen aika tulee? Mistään ei oikein ole löytynyt neuvoja kuinka yhdistää raskautuminen ja jatkuva altistuminen ryminälle.

Meidän sekalaisesta seurueesta on alkanut muotoutumaan joukkue. Muutama porukasta tietääkin meidän taipaleesta jo ja omanlaistaan vertaistukea on ollut saatavilla. Tämä laji itsessäänkin on jo aikamoista terapiaa! En silti tahtoisi huoleni heijastuvan treeneihin ja niissä suoriutumiseen (tosin viimetreenit huhhuh mikä *tutus), enkä haluaisi selitellä poissaolojani, jos vaikka hoidot joskus alkaisivat.
Jos kuitenkin raskaudun ja joudun siksi jäämään heti alussa pois treeneistä, kuinka tekisin sen ilman, että paljastaisin suoraan olevani raskaana?

Onko teillä jollain samanlainen dilemma menossa?

Onko täällä kontaktilajin harrastajia, jotka ovat tässä tilanteessa olleet?

Kuinka olette yhdistäneet raskaushaaveet ja kontaktilajin?

3 kommenttia:

 1. Jalkapallosta kokemusta. Paljon siinäkin iskuja. 15 raskausviikolle hyvin uskaltaa pelata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löytyy kokemusta :)

   Miulla jää vielä mietintämyssyyn tämä asia :D

   Poista
 2. Ite havaitsin raskauden parin viikon päästä hedelmöittymisestä ja ilmoitin siitä heti valmentajalle. Kontaktireenit oli lopetettava saman tien siihen. Toki tekniikkaa ja juoksemista saa reenata ihan normaalisti niin pitkälle kun ei käy liian rasittavaksi. Synnytyksen jälkeenki tulee odottaa aika pitkä aika (jopa vuosi) ennen kuin pääsee täysillä reenaamaan koktaktia, koska raskauden aikana luut löystyvät ja lantio ns. avautuu. Raskautta näissä hommissa on kyllä aika vaikea piilotella :D

  VastaaPoista