keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Hymynaama

Ensimmäinen ovulaatio! Tein testin heti herättyäni ja olin jo valmistautunut siihen tulevaan tyhjään rinkulaan. Käsiä pestessäni huomasin testiin piirtyneen pirteän hymynaaman ja hymy tarttui itseenikin. Kirjaimellisesti juoksin vessasta olohuoneeseen testin kanssa huutaen "hymynaama!" ja heitin miehen kanssa yläfemmat! :D

Maanantaina piti olla aukiolotutkimus, mutta aikaa oli varattu vain 15 minuuttia ja ultratessa lääkäri huomasi ovulaation olevan TODELLA lähellä, joten munatorvien aukiolotutkimusta lykätään taas kerran eteenpäin.. Huoh.

Tällä kerralla tuli kuitenkin vain hyviä uutisia. Koska olin varustautunut aukkariin ja ottanut esilääkityksen, oli ultraus lähes kivuton. Oikeassa munasarjassa komeili kaksi jättifollikkelia 20mm ja 16mm! (Tosin vasemmalla ei näkynyt mitään.) Lääkäri oli sitä mieltä, että on ihme ellei raskaus tästä kierrosta ala ja kertoi monisikiöisen raskauden mahdollisuudesta nyt, kun johtofollikkeleita on enemmän kuin yksi. Voi kun sattuisikin tuplaonni! Jos ei, niin yksikin riittäisi. Oltaisiin niin onnellisia! Eipä tässä kuitenkaan auta muu kuin ryhtyä hommiin.

9 kommenttia:

 1. Mikä teillä olikaan lapsettomuuden syy? Ihmettelen tuota lääkärin kommenttia, että on ihme, jos tuosta ei raskaus ala. Kuulostaa oudolta, koska eihän tuossa tilanteessa ole mitään erikoista, ihan normaali ovulaatio tulossa. Niitä naisilla on 12 kertaa vuodessa, miksi juuri tuossa olisi nyt jotain ihmeellistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsettomuuden syy on minun ovuloimattomuuteni sekä endometrioosi. Vähän ilmeisesti huonosti muotoiltu lause tuossa blogissa, mutta siis vaikutti erittäin varmalta tässä kierrossa plussaamisen suhteen. En sitten tiedä onko tämä nyt sen ihmeellisempi ovulaatio kuin kellään muullakaan, mutta inakin lääkäri oli positiivinen :)

   Minulla tämä ainakin on siis ensimmäinen ovulaatio koko yritysaikana, et olen jo siitä hyvin onnellinen kun tapahtuu JOTAIN :D

   Poista
 2. Ja siis toki hyvä, jos tuosta raskaudutte, mutta lääketieteellistä analyysia vaan ihmettelen, että miten noin voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten yllä mainitsin, niin minulla huonosti muotoiltu lause lääkärin erittäin positiivisesta habituksesta :)

   Poista
 3. Mä mietin tätä samaa, siis lääkärin kommenttia.. Meidän tilanteessa hän ihmettelisi joka kuukausi kun en ole jo raskaana. Heh? Toivotan teille tietenkin onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, eli en siis innoissani osaa muodostaa lauseita :D Siis lääkäri erittäin positiivisena tästä kierrosta raskautumisen suhteen, ei siis IHME ole kyseessä, vaikkakin miellyttävä yllätys, että ovulaatio tapahtuu :D

   Heh, kiitos onnitteluista onhan tämä jo sinänsä saavutus :) Onnea myös sinne ;)

   Poista
 4. No jos on ollut ovuloimattomuutta, niin täähän on ihan huippua!:) kiittikiitti ;)

  VastaaPoista
 5. Heips!
  Kiva blogi sulla :)
  Oon lueskellut nyt hetken aikaa. Kiva, että toi aukiolotutkimus meni hyvin eikä ollut kivulias. Mulla se vielä edessä todennäköisesti...
  Huomasin,että sulla on todettu prolaktinooma. Voitko kertoa, paljonko arvo oli kun ensimmäisiä kertoja se katsottiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että olet jaksanut seurata :)

   Piti lukea ihan useampaan kertaan, että hetkinen mitä! :D Siis aukkaria ei oo vielä tehty ja sitä siirrettiin taas eteenpäin. Sisätutkimus oli suht kivuton, kun olin ottanut esilääkityksen kotona - niinkuin oli neuvottu - varautuen siihen, jos sen aukkarin olisikin voinut tehdä :) Eli itselläkin se on siis mahdollisesti vielä edessä.

   Ensimmäinen mitattu prolaktiiniarvo oli 644, mikä oli silloin viitearvojen sisällä mutta yläkanttinen. Prolaktiinin seurantaa jatkettiin pitkän/epäsäännöllisen kierron takia.

   Poista