keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Munasarjoja terapioimassa

Maanantaina kävin elämäni ensimmäistä kertaa vyöhyketerapiassa. Vaikka käynnistä on vierähtänyt jo muutama päivä, en oikein tiedä kuinka hoitoon suhtautua.
 

Liikkeeseen astuessa ensimmäiseksi riisuttiin kengät ja päällysvaatteet. Liike oli kodinomainen ja lämmin, hieman vanhanaikainen. 

Hoitohuoneessa piti täyttää tulokaavake, missä selviää perustiedot. Siihen kartoitettiin myös  lääkitykset sekä havaitut ongelmat, joihin haluttiin vyöhyketerapiassa tarttua. Yllätti hieman se, että kaavakkeeseen tarvittiin tiedot myös kaikista leikkauksista ja se, ettei vyöhyketerapiaa saa tehdä lapsettomuushoitojen aikana. Kaavakkeen täytön jälkeen tartuttiin ongelmakohtiin eli minun tapauksessani korviin.

Kävin hoitopöydälle viltin alle selälleen
Refleksologi alkoi käymään korvieni vyöhykkeitä läpi jollain epämiellyttävällä puikon tapaisella välineellä kertoen samalla korvien ja munasarjojen välillä olevan yhteys. Nauratti, enkä osannut ottaa tilannetta kovinkaan tosissaan, mutta maltoin mieleni sekä pidin mölyt mahassani.

Korvista siirryttiin jalkoihin. Olin ajatellut kutiavani kamalasti. Säpsähdin kuitenkin vain pariin otteeseen ja sitä luultavasti tapahtui enemmälti siksi että nukahtelin. Jalkojen hoito oli miellyttävää, vaikka tässä vaiheessa refleksologi varoitteli mahdollisesta kivusta.

Koko hoito kesti puolisentoista tuntia (lisäaikaa meni ulkona riehuneen pakkasen syyksi laitettuun hoitajan nenäverenvuotoon). Session lopuksi sain lasin vettä ja kehoituksen juoda paljon koko loppupäivän ajan ja siten ehkäistä mahdollista päänsärkyä. Muistin asian tietysti illalla nukkumaan mennessä, kun päässäni tuntui olevan purkupallo.

Olen hyvin skeptinen tämän hoitomuodon suhteen, mutta kaikesta huolimatta ajattelin käydä vielä pari kertaa _ihan vain varmuuden vuoksi_. Hoitajalla on siis vielä aikaa koettaa vakuuttaa minut hoitojen toimivuudesta.
Minulle ehdotettiin myös energiahoitoja, sillä stressini tulee sisältä eikä ulkoa ja voisin kaivata solmujen aukomis apua. Jos nyt ei kuitenkaan mennä siihen... Vielä.
Samana päivänä oli pään magneettikuvaus, mistä asiaa toisessa postauksessa.

 P.S. Yk 8 menossa kai edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti